Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Op 18 november vindt op Kasteel Middachten het symposium 'The world of the Bentincks' plaats. Aanleiding is de afronding van de inventarisatie van het belangrijke en zeer interessante familiearchief Bentinck, dat de 15e - 19e eeuw beslaat. Bovendien beëindigt archivaris en historica Menoucha Ruitenberg daarmee haar werk bij het Gelders Archief.

Eeuwenlang grensoverschrijdend

Wetenschappers en onderzoekers uit Nederland en andere Europese landen onderstrepen tijdens het sympsium het eeuwenlange grensoverschrijdende karakter van het geslacht Bentinck. 's Middags komen de schijnwerpers te staan op de rol en positie van Charlotte Sophie Bentinck Reichsgräfin von Aldenburg (1715-1800), die in 1733 met Willem Reichsgraf von Bentinck (1704-1774) huwde.

Het Gelders Archief en Landgoed Middachten nodigen u van harte uit om het symposium te bezoeken. Gastheren en -vrouw zijn Graf und Gräfin Franz zu Ortenburg (Middachten) en Fred van Kan, algemeen directeur van het Gelders Archief.

Wanneer is het familiearchief raadpleegbaar voor publiek?

We publiceren de toegang van het familiearchief Bentinck in de loop van 2017 op onze website. Op dat moment is ook het familiearchief raadpleegbaar in de studiezaal. We maken het exacte tijdstip op onze website tijdig bekend.

LOCATIE: KASTEEL MIDDACHTEN, LANDGOED MIDDACHTEN 3, 6994 JC DE STEEG, 026-4952186.
TIJDSTIP: 18 NOVEMBER 2016, 10.00 - 17.10 UUR.
KOSTEN PER DEELNAME: 35 EURO. HET SYMPOSIUM IS VOLGEBOEKT, AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK.
DE VOERTAAL TIJDENS HET SYMPOSIUM IS ENGELS.

Aanmelding, programma en overige informatie symposium.pdf


Adres
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem
(parkeerplaats aan de Mercatorweg)
telephone  Telefoon
email  Contact

Openingstijden studiezaal

Disclaimer
Privacy statement