Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Philip Reinders houdt zich een groot deel van zijn leven bezig met de Tweede Wereldoorlog. Met name met anonieme graven van gesneuvelde soldaten. Hij heeft het zijn missie gemaakt om deze anonieme soldaten hun naam terug te geven. Het archief van Philip Reinders is sinds kort in te zien.

Zwart wit foto van graven op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek

Vanaf 1992 vormt Philip Reinders samen met Peter Vrolijk de Arnhem Battle Research Group. Hij is een geassocieerd lid van de 43rd Wessex Division Association en is in 1999 tot erelid benoemd van de Arnhem 1944 Veterans Club. Daarnaast heeft hij de website Arnhem 1944 The Missing Ones opgericht. Deze bestaat sinds juli 2023 niet meer. Ook was hij in 2004 de initiatiefnemer voor het oprichten van het Royal Air Force monument in Doorwerth. Reinders ging daarnaast vaak pad voor opgravingswerkzaamheden, meestal in de buurt van Oosterbeek.

60e Herdenking van de Slag om Arnhem. Koningin Beatrix en Prins Charles leggen een krans op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek

Zijn onderzoek naar anonieme soldaten heeft geleid tot vele publicaties. Het archief bestaat voornamelijk uit documentatie rondom dit onderzoek. Reinders deed vooral onderzoek naar de Slag om Arnhem en Operatie Market Garden. Omdat het archief veel onderzoek en verzamelde documentatie over de oorlog betreft, bevat het een groot aantal kopieën. Ook zijn er foto’s te vinden in het archief, bijvoorbeeld van opgravingswerkzaamheden of van soldaten zelf.

Doorzoek de inventaris van het archief: toegang 4238. De stukken zijn te bekijken in de studiezaal.

Afbeeldingen:
Graven met metalen kruisen op de Airborne Begraafplaats te Oosterbeek, 1579-353,  Public Domain Mark 1.0 licentie.
60e Herdenking van de Slag om Arnhem. Koningin Beatrix en Prins Charles leggen een krans op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek, 1501-01 -2578, CC0 1.0 licentie.

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal