Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Fred van Kan, directeur van het Gelders Archief, heeft het Out of Commerce Convenant Audiovisuele Werken ondertekend namens het Gelders Archief.

Het Out of Commerce Convenant Audiovisuele Werken is een afspraak tussen belangenverenigingen van film- en tv-producenten en erfgoedinstellingen. In het convenant is vastgelegd dat filmwerken die langer dan 6 maanden niet meer in de handel zijn ('out of commerce') door erfgoedinstellingen online getoond mogen worden, ook al zit er nog auteursrecht op. Het gaat om commerciĆ«le producties die door professionele filmproducenten of een omroep voor televisie zijn gemaakt. De Stichting Onafhankelijke Producenten Nederland (stOPnl), NPO, NOS, Eye Filmmuseum, Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, Het Flevolands archief en Gemeente Zaanstad hebben het convenant ook ondertekend. 

De aanleiding voor dit convenant is een wetswijziging in 2021, waarin de Out of Commerce-regeling is vastgelegd. Het convenant is een formalisering van deze wetgeving. Het Gelders Archief heeft zich aangesloten omdat wij onze collectie graag laagdrempelig aan zoveel mogelijk mensen willen tonen. Daarbij hoort ook online toegang tot bewegend beeld. Voor de bezoeker betekent dit meer films en filmfragmenten die op termijn online te bekijken zijn.

Wilt u meer weten over het convenant? Bekijk de website van AVA_Net.

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal