Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Het Gelders Archief heeft naast papieren documenten ook veel Gelderse foto’s en films in de collectie. Deze kunt u bekijken in de beeldbank. Wij bewaren bijvoorbeeld foto’s van Belgische vluchtelingen in vluchtoord Nunspeet en films over de Tweede Wereldoorlog en de nasleep daarvan, bijzondere amateurfilms, dorpsfilms en bedrijfsfilms van Gelderse organisaties. En één van de oudste foto’s van Nederland.

Hergebruik

Wilt u foto- of filmbestanden hergebruiken? Als het auteursrechtelijk is toegestaan kunt u afbeeldingen in jpg-formaat in de beeldbank gratis downloaden. De kwaliteit is dan vergelijkbaar met de kwaliteit die u op uw scherm ziet.

Wilt u (bewegend) beeldmateriaal in hoge kwaliteit hebben? Via onze chatservice of het contactformulier kunt u:

  • gratis scans aanvragen van foto's, prenten of kaarten in .tiff-formaat
  • gratis digitale bestanden aanvragen van film en video op hoge resolutie in .avi, .mp4 of .mkv-formaat

In onze disclaimer vindt u meer informatie over leveringsvoorwaarden, aansprakelijkheid, copyright en privacy. 

Acquisitie

Wij zijn altijd op zoek naar waardevol Gelders audiovisueel materiaal om toe te voegen aan onze collectie. Bent u in het bezit van historische foto’s, films of audio van Gelderland en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn om dit aan ons over te dragen? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IMG 6684

Digitaliseringsservice

Voor Gelderse erfgoedinstellingen met een eigen audiovisuele collectie die lid zijn van Erfgoed Gelderland, biedt het Gelders Archief een betaalde digitaliseringsservice aan. Elke organisatie kan per kalenderjaar maximaal 4 uur aan bewegend beeld bij ons laten digitaliseren. Voor het digitaliseren van videobanden betaalt u per stuk. Voor het digitaliseren van film betaalt u opstartkosten. Na 15 minuten is de prijs per minuut. De tarieven vindt u hieronder:

Digitaliseren videoband

Tarief per stuk exclusief btw   

Tarief per stuk inclusief btw  

23,33

28,23

 

Digitalisering film

Tarief opstart inclusief 15 minuten  

Exclusief btw

Tarief per minuut  

> 15 minuten

Exclusief btw

Tarief opstart inclusief  

15 minuten

Inclusief btw

Tarief per minuut  

> 15 minuten

Inclusief btw

35,00

1,17

42,35

1,42

 Vraag een offerte aan om uw AV-dragers te laten digitaliseren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Oude films in het depot

1/1

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal