Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Petra Links (41 jaar) wordt per 1 mei de nieuwe directeur van het Gelders Archief. De huidige adjunct-directeur van Collectie Overijssel volgt Fred van Kan op, die met pensioen gaat. Petra: “Ik zal me samen met alle collega’s sterk maken voor de maatschappelijke relevantie en de zichtbaarheid van het Gelders Archief.”

Petra is historicus en archivaris en heeft veel ervaring in de erfgoed- en archiefsector. Na haar studie Contemporaine Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht volgde ze een master Archiefwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Op dit moment werkt Petra als manager Collectie en adjunct-directeur bij Collectie Overijssel in Zwolle. Daarvoor was ze afdelingshoofd Document Management en Archief bij de Vrije Universiteit in Amsterdam en teamleider bij het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies.

Petra heeft een passie voor erfgoed en onderzoek en haalt energie uit het verbinden en ontwikkelen van mensen en organisaties. Zij is gedreven om vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid archieven uit en over de provincie veilig te stellen en drempelvrij toegankelijk te maken. “Ik ken het Gelders Archief als een professionele organisatie met veel partners in de provincie. Het beheert een geweldige collectie die met nieuwe technologieën nog beter toegankelijk gemaakt kan worden. Dit is een mooie kans om het gebruik van archieven te vergroten en samenwerkingen te versterken. Ik zie er enorm naar uit om samen met deze prachtige organisatie en haar medewerkers verdere stappen te zetten.”

Het bestuur en de medewerkers van het Gelders Archief zijn blij dat Petra haar kennis en ervaring gaat inzetten als de nieuwe directeur en kijken uit naar haar komst.

 Petra Links Fotograaf Caro Lenssen Kleiner formaat

Fotograaf: Caro Lenssen.

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal