Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

 

U heeft een archiefstuk gevonden dat u wilt bekijken. Heeft u al gekeken of het stuk gedigitaliseerd is of via onze Scanning on Demand-service gedigitaliseerd kan worden? Misschien is uw bezoek aan de studiezaal dan niet nodig.

Is het stuk niet digitaal beschikbaar? Op deze pagina vertellen wij u hoe u de stukken voor inzage in de studiezaal kunt aanvragen.

Let op: wilt u zeker zijn van een werkplek in de studiezaal, reserveer dan uw bezoek hier.

Hoe vraagt u online archiefstukken aan voor inzage in de studiezaal?

  • Klik op de beschrijving van het stuk dat u wilt inzien. Klik vervolgens op de knop 'Aanvragen (verzoek tot inzage in de studiezaal)' (het mapje):
    Screenshot van de beschrijving van een archiefstuk met aanduiding hoe het aangevraagd kan worden
  • Er verschijnt een scherm waar u uw gegevens kunt invullen. Vul uw pasnummer, naam en e-mailadres in. Kies vervolgens de dag waarop u het stuk wilt bekijken. Houdt u daarbij rekening met onze openingstijden. Klik na invullen op 'Versturen'. U ontvangt een automatische ontvangstbevestiging van uw aanvraag.
    Screenshot van het aanvraagscherm voor een archiefstuk

Kunt u archiefstukken aanvragen als u nog geen pasnummer heeft of uw pasnummer bent vergeten?

U kunt gewoon archiefstukken aanvragen als u nog geen pasnummer heeft of als u deze bent vergeten. Gebruik dan bij de aanvraag pasnummer 12345. Als u ons voor het eerst bezoekt krijgt u een eigen pasnummer toegewezen. Als u uw nummer bent vergeten zoeken wij het bij uw bezoek voor u op.

Hoeveel archiefstukken kunt u aanvragen?

U kunt maximaal vier archiefstukken / inventarisnummers per keer aanvragen. Als u (een deel van) de stukken heeft ingezien op de studiezaal, kunt u weer nieuwe stukken aanvragen.

Kunt u archiefstukken aanvragen in de studiezaal?

Tijdens uw bezoek aan de studiezaal kunt u ook archiefstukken aanvragen. Dit doet u via onze website zoals hierboven beschreven. Het ligt uiterlijk 20 minuten na uw aanvraag voor u klaar. 

  • Op donderdag en vrijdag kunt u archiefstukken aanvragen tot 16:15 uur.
Archiefstuk online aanvragen

Archiefstuk online aanvragen

1/1