Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Het Gelders Archief heeft depots om de papieren archieven te bewaren. Voor digitale archieven beschikken wij over een digitaal depot (of e-depot). Documenten die zijn opgenomen in het digitaal depot blijven altijd beschikbaar.

Wat is een digitaal depot?

Een digitaal depot is een voorziening waarin digitale documenten blijvend worden bewaard, beheerd en voor de lange termijn toegankelijk gehouden.

Waarom een digitaal depot?

Het Gelders Archief draagt graag bij aan digitale vernieuwing. Het digitale tijdperk vraagt om nieuwe manieren van bewaren van informatie. De kans op informatieverlies neemt toe en dat brengt grote risico’s met zich mee. Denk hierbij aan hardware die verouderd raakt of bestandsformaten die op den duur niet meer leesbaar zijn. Het gevolg hiervan is dat digitale archieven verloren kunnen gaan. Met het digitaal depot blijven digitale documenten bruikbaar, opvraagbaar, leesbaar en beschikbaar. Anders gezegd, het blijft duurzaam toegankelijk, nu en in de toekomst.

Met het digitaal depot dragen wij bij aan een transparante overheid. Dit doen wij door digitale documentatie die ons is toevertrouwd op een laagdrempelige manier duurzaam beschikbaar te stellen aan de inwoners van Nederland

Ontwikkeling van het digitaal depot

Wij zijn deskundig op het gebied van digitale archivering. Het digitaal depot draagt daaraan bij. Op dit moment zijn wij in samenwerking met de provincie Gelderland bezig met een eerste overbrenging naar het digitaal depot van het Gelders Archief. De resultaten van deze overbrenging vormen de basis voor de verdere inrichting van ons digitaal depot en voor toekomstige digitale overbrengingen. Met het verder ontwikkelen van het digitaal depot bereiden wij ons stapsgewijs voor op de aansluiting van andere decentrale Gelderse overheidsinstellingen, zodat ook hun digitale informatie duurzaam toegankelijk blijft.

Heeft u vragen over het digitaal depot? Neem dan contact met ons op.

Overheden met vragen over het digitaal depot kunnen ons mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 Foto: 1544 - 2773-0002, Gerth van Roden, CC-BY-NC-ND-4.0 licentie, https://permalink.geldersarchief.nl/A0632BAEA4AC4DF291ADD177F5887F3C.

Aanleg kabel TV aan de Statenlaan

Aanleg kabel TV aan de Statenlaan

1/1

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal