Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

De Provincie Gelderland heeft besloten om per 1 januari 2024 de subsidie voor het project Audiovisueel Archief Gelderland (AVAG) bij het Gelders Archief te stoppen. Dat betekent dat er na 20 jaar een einde komt aan de dienstverlening van het project AVAG. 

AVAG was een project van het Gelders Archief dat ondersteuning bood bij het bewaren en vertonen van films, video’s en geluidsbanden. Sinds 2005 heeft AVAG met subsidie van de provincie in heel Gelderland kunnen bijdragen aan het bewaren en presenteren van AV-erfgoed.

Zo zorgde een wervingsactie ervoor dat veel mensen hun oude video’s en geluidsbanden bij het Gelders Archief in bewaring gaven, was er een samenwerking met Omroep Gelderland om Gelderse dorpsfilms van J.W.L. Adolfs te bewaren en vertonen in het TV-serie Ons Dorp en maakten verschillende Gelderse erfgoedinstellingen met een eigen AV-collectie gebruik van de gratis digitaliseringsservice.

Beeldscherm met daarop oude zwartwit-film

Gelders Archief behoudt een eigen film- en audiocollectie en de audiovisuele afdeling blijft. Wilt u bewegend beeld of audio aanbieden voor de collectie van het Gelders Archief? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor andere vragen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal