Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Medewerker laat machine fabriek zien

In de jaren 90 nam digitale technologie een vlucht en groeide de vraag naar computerelektronica. De elektronicadivisie van Akzo Nobel zag de potentie van deze nieuwe markt en investeerde in een fabriek die printplaten maakte voor onder andere harde schijven en laptops: de LinLam-fabriek in Arnhem.

Op verzoek van het LinLam-management legde medewerker Frank Nieuwenhuis belangrijke momenten voor het bedrijf vast met zijn videocamera. Bijvoorbeeld het bezoek van prins Willem-Alexander in 1997. Deze beelden en andere gebeurtenissen in de LinLam-fabriek zijn nu te bekijken op onze website.

Buitenkant fabriek

Hoe is de LinLam fabriek ontstaan? Akzo Nobel sloeg in 1994 de handen ineen met AMP, een groot Amerikaans elektronicabedrijf. Na een periode van vooronderzoek en experimenteren ontwikkelden ze een veelbelovende methode voor de productie van printplaten, die LinLam werd genoemd. LinLam staat voor ‘lineair laminaat’. Door het gebruik van hars en lineair geplaatste glasdraden in meerdere lagen ontstond een zo stabiel, compact en licht mogelijk soort laminaat.

In 1996 vestigde de LinLam-fabriek op bedrijventerrein de Kleefse Waard in Arnhem. Medewerkers voor de nieuwe fabriek kwamen van andere productieomgevingen van Akzo Nobel. Het productieproces verbeterde en er kwamen meer mensen in de fabriek werken. Op het hoogtepunt waren er ongeveer 40 medewerkers werkzaam in de LinLam-fabriek. Na 3 jaar bleek dat Akzo Nobel ontevreden was over de kwaliteit van de printplaten die de LinLam-fabriek produceerde. De printplaten zijn nooit op de markt gebracht en het bedrijf sloot de fabriek in 1999.

Prins Willem-Alexander op bezoek in fabriek

Afbeeldingen: 
Stills uit film 4410-1-0001
Still uit film 4410-8-0001

 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal