Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Bij het invoeren van de ‘Van de Wieg tot het Graf’ scans op VeleHanden worden punten verdiend. Deze zijn in te leveren tegen de onderstaande presentjes.

Hoe werkt het?

Hieronder staan verschillende presentjes waaruit u kunt kiezen. Op uw persoonlijke pagina op VeleHanden kunt u bij uw puntenoverzicht coupons aanmaken. Op deze coupons vult u de hoeveelheid punten in die overeenkomen met de door u gewenste beloning. Vervolgens vult u het formulier in op deze pagina.

  • Kies de gewenste beloning
  • Vul uw naam in.
  • Vul ook uw adresgegevens in. Dan weten wij waar we het boek naartoe moeten sturen.
  • Let op: rond de helft van elke maand verwerken wij alle aanvragen en worden de presentjes verzonden.
  •  

1. Verhaal van Gelderland

De rijke geschiedenis van Gelderland in een compleet en prachtig geïllustreerd overzicht. In vier boeken behandelt Verhaal van Gelderland alle belangrijke thema’s uit het Gelderse verleden, van de vroegste tijden tot nu. Op deskundige en toegankelijke wijze schetsen de auteurs van Verhaal van Gelderland het eigen karakter van de Gelderse geschiedenis.

Verhaal van Gelderland is een integrale en chronologische geschiedenis, waarin politieke, economische, sociale en culturele processen per periode in onderlinge samenhang beschreven worden. Elk boek bestrijkt een eigen tijdvak en is rijk geïllustreerd met honderden afbeeldingen, waaronder tientallen nieuwe kaarten en tekeningen.

Aantal punten: Per deel: 3000. Voor de hele reeks (4 boeken): 10000

 Verhaal van Gelderland


 

2. Schapen heb je al genoeg: op ontdekkingstocht door Arnhem - Remco Kock, Erick van Cuyk en Dominique Vos

Op de vlucht voor het dodelijk saaie Apeldoorn verhuisde Dominique Vos (1982) enkele jaren geleden naar Arnhem. Gelukzoeker Vos ging op ontdekkingstocht door de stad die hem zo fascineerde, vermeed de geijkte plekken en personen, en stuitte op talloze bijzondere mensen en verhalen. Verhalen die hij wilde delen.

Schapen heb je al genoeg is het resultaat van Vos’ zoektocht naar de ziel van de Arnhemmer, die hem regelmatig recht in de bek uitlachte, omdat Arnhemmers het nu eenmaal vreemd vinden om bewonderd te worden. In Klarendal stond Vos daarom al gauw bekend ‘als die gek die ons Ernems wil heuren proaten.’

Schapen heb je al genoeg is rijkelijk gevuld met Arnhemse paradijsvogels, die helaas met uitsterven bedreigd worden en in dit boek in woord en beeld worden geconserveerd.
Aantal punten: 3000


Schapen heb je al genoeg


3. Geen brug te ver, het Arnhem van Marcel van Roosmalen - Marcel van Roosmalen

Arnhem is onder meer bekend om zijn Rijnbrug, de slag tijdens de Tweede Wereldoorlog die een groot deel van de stad verwoestte, Burgers’ Zoo, het Openluchtmuseum, de trolleybus, Arnhemse meisjes en het park Sonsbeek. Maar het is vooral de stad waar Marcel van Roosmalen is geboren en getogen. En als hij zijn geboorteplaats opnieuw mocht kiezen, zou het weer deze stad zijn. Met Geen brug te ver schreef Marcel van Roosmalen een geestige liefdesverklaring aan Arnhem en zijn inwoners.

Aantal punten: 1500

 Geen brug te ver

 

4. Het dagboek van Otto van Eck - Arianne Baggerman

Otto Cornelis van Eck (1780-1798) stamde uit een oude Gelderse familie van hoge ambtenaren en regenten. Na de Bataafse Revolutie vertegenwoordigde zijn vader, de gematigde patriot Lambert van Eck, Gelderland in de Nationale Vergadering. Otto behoorde tot de eerste generatie kinderen die werd opgevoed door ouders die daarvoor systematisch boeken raadpleegden. Door hem een dagboek bij te laten houden, hoopten zijn ouders Otto beter te leren kennen. Tevens zagen zij er een middel in tot disciplinering en grotere zelfreflectie. Tussen zijn elfde en achttiende schreef Otto over de omgang met zijn vader, moeder en zusjes, zijn school en privé-lessen, zijn vriendjes en hun spelletjes, zijn lectuur, zijn gezondheid en veel over het dagboekschrijven zelf. In de loop van de jaren veranderde het dagboek van stijl en inhoud. De lezer ziet Otto als het ware opgroeien. Een jaar nadat hij met zijn dagboek gestopt was, overleed Otto aan tuberculose. Van de weinige kinderdagboeken die van vóór 1800 stammen, is dat van Otto van Eck verreweg het uitvoerigst. Het geeft een uniek beeld van het dagelijkse leven van een kind uit de achttiende-eeuwse burgerij, van de ontwikkeling van zijn leesgedrag en van de wijze waarop zijn ouders de nieuwe opvoedingsideeën in praktijk brachten.    

Aantal punten: 3000

 
Dagboek Otto van ECK

5. Fietsgids Gelderland, de 25 mooiste fietsroutes – Godfried van Loo

Met deze handzame A5 fietsroutegids ontdek je Gelderland in de 25 mooiste fietsroutes van de provincie. Gemakkelijk met behulp van fietsknooppunten. Voor e-bikes en gewone fietsen. Met mooie foto’s, kaarten, praktische informatie, handige startplekken met ruime parkeergelegenheid en leuke plekken en restaurantjes onderweg.

Aantal punten: 1500

Fietsgids Gelderland


6. Bedrijven en Bestaan, Twee eeuwen economische geschiedenis van Gelderland – Piet van Cruyningen

In de voorbije twee eeuwen is Gelderland onherkenbaar veranderd. Omstreeks 1800 was het een agrarisch gewest, waar de stadjes kleine eilanden waren in een zee van landbouwgrond en heidevelden. na 1850 groeiden de steden en kwam de industrie op. Die industrie veranderde het landschap. Stad en platteland werden omstreeks 1950 gedomineerd door hoge fabrieksschoorstenen. Onder druk van concurrentie uit lagelonenlanden zou die industrie later weer voor een groot deel verdwijnen. Tegenwoordig heeft Gelderland een diensteneconomie, waarin de kenniscentra rond de universiteiten van Nijmegen en Wageningen een grote rol spelen. Bedrijf en bestaan beschrijft die veranderingen, maar laat ook de continuïteit zien. Zo blijkt Gelderland al eeuwenlang een centrum van baksteen- en papierindustrie en reiken de wortels van de metaalindustrie van Oude IJsselstreek tot in de 17e eeuw. 

Aantal punten: 2150

 

Bedrijven en Bestaan


7. Schatkamers van Nederland, Historisch kaartwerk van Nederland – ANWB (te bestellen zolang de voorraad strekt)

Schatkamers van Nederland, een box met losse kaarten en een boek vol achtergrondinformatie over de geschiedenis van de Nederlandse cartografie. De selectie uit de Nederlandse cartografie varieert van een middeleeuwse kaart uit 1550 tot een Russische stafkaart uit 1977. U komt meer te weten over de historische achtergrond van de kaarten maar ook van de cartografie door de eeuwen heen. Met routes en tips ontdekt en beleeft u zelf welke sporen er in het huidige landschap zijn achtergebleven.

Let op: van dit boek zijn slechts een aantal exemplaren te vergeven. Op is op.

Aantal punten: 1900

Schatkamers van Gelderland

 

 8. Arnhem 1950-1960: Beelden van een stad tussen ooit en nu - Gerrit Middelbeek (te bestellen zolang de voorraad strekt)

In dit prachtige fotoboek wordt een indringend beeld gegeven van de wederopbouw van een van de zwaarst getroffen Nederlandse steden tijdens de Tweede Wereldoorlog: Arnhem. De stad had zwaar te lijden onder de gevechten tijdens en na Market Garden. In het fotoboek zijn ook de inwoners van de stad te zien: Arnhemmers uit alle geledingen van de bevolking, hun leven, werk en vrijetijdsbesteding. (BnM Uitgevers)

Let op: van dit boek zijn slechts een aantal exemplaren te vergeven. Op is op.

Aantal punten: [wordt nog bekend gemaakt]

 Beelden van een stad tussen ooit en nuVul onderstaand formulier in om een presentje te bestellen:

Formulier

U heeft nog geen keuze gemaakt. Kies één van de cadeaus in het menu.
U heeft geen naam ingevuld. Vul alstublieft uw naam in.
U heeft nog geen adres ingevuld.
U heeft nog geen postcode ingevuld.
U heeft geen plaats ingevuld.
U heeft nog geen e-mailadres ingevuld.

Wij versturen geen cadeaus buiten de EU. Woont u buiten de EU? Dan gaan we op zoek naar een passend cadeau. Neem contact met ons op om te kijken wat mogelijk is. 


Ervaart u toegankelijkheidsproblemen met dit formulier? Stuur dan uw bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.