Menu

De chat is beschikbaar op maandag t/m donderdag van 13.00 tot 16.00. Toch snel antwoord? Stel uw vraag via MijnStudiezaal!

Let op: Het is niet mogelijk om stukken online te reserveren voor de periode van 6 februari tot en met 31 maart.

In die periode gelden aangepaste openingstijden van de studiezaal. Als er geen noodzaak voor onderzoek is, raden we bezoekers aan om hun bezoek aan onze studiezaal uit te stellen tot na 31 maart.

Wilt u toch stukken inzien in de periode tussen 6 februari en 31 maart?

Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarin u de volgende gegevens vermeldt:

  • Uw naam en, indien bekend, uw pasnummer
  • Toegangs- en inventarisnummers van de archieven die u wilt inzien
  • De datum waarop u de studiezaal wil bezoeken. Houd hierbij rekening met de aangepaste openingstijden.

Tussen 6 februari en 31 maart kunnen alleen stukken die op donderdag voor 13:00 uur zijn aangevraagd nog diezelfde week worden ingezien. Het is in deze periode niet mogelijk om in de studiezaal stukken aan te vragen.  

Online aanvragen

 

Klik op de gevonden beschrijving en vervolgens op de aanvraagknop (het mapje).

Voer uw pasnummer in. Bent u al eens in onze studiezaal geweest? Dan is uw pasnummer uw postcode en huisnummer (bijvoorbeeld 1234AB12). Bent u nieuw bij het Gelders Archief of werkt uw pasnummer niet? Gebruik dan pasnummer 12345. Vul verder uw naam en e-mailadres in. Kies vervolgens een dag waarop u het stuk wilt bekijken. Houd u daarbij ook rekening met onze openingstijden. Wilt u het stuk dezelfde dag nog inzien? Het ligt maximaal 30 minuten na aanvragen voor u klaar in de studiezaal.

Hoeveel archiefstukken kunt u aanvragen?

U kunt maximaal vier inventarisnummers aanvragen. Als u (een deel van) de stukken heeft ingezien op de studiezaal, kunt u weer nieuwe stukken aanvragen.

Aanvragen op de studiezaal

  • Op dinsdag tot en met donderdag kunt u archiefstukken aanvragen tot 16:15.
  • Op zaterdagen (iedere tweede zaterdag van de maand, met uitzondering van de maanden juli en augustus) kunt u archiefstukken aanvragen tot 12:45.