Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

U bent van harte welkom in onze studiezaal. Hier kunt u archiefstukken aanvragen en bekijken. Ook kunt u gebruik maken van de Archiefviewer van het Kadaster, waarmee u de geschiedenis van uw huis of woonomgeving kunt reconstrueren. Onze studiezaal heeft 30 zitplaatsen, kopieer- en scanapparatuur, verschillende computers en gratis WiFi.

Voordat u de studiezaal binnengaat dient u zich eerst te legitimeren bij de receptie. Als u voor het eerst het Gelders Archief bezoekt schrijven wij u eerst in. U krijgt dan een pasnummer waarmee u stukken kunt aanvragen. 

Aan de informatiebalie in de studiezaal adviseren onze medewerkers u:

  • over het aanvragen van archiefstukken en scans
  • over het gebruik van de apparatuur
  • bij uw onderzoek

De openingstijden van onze studiezaal vindt u hier.
De tarieven voor onder andere het maken van kopieën in de studiezaal vindt u hier

Het bezoekersregelement vindt u hier

Hoe vraagt u archiefstukken aan?

Het aanvragen van archiefstukken kan online via onze website worden gedaan. Zie hiervoor de pagina 'Archiefstukken aanvragen'. De stukken liggen dan klaar op de dag waarop u heeft aangegeven het archief te bezoeken. Ook kunt u op de studiezaal zelf nog stukken aanvragen via onze website. Binnen 20 minuten liggen deze aangevraagde stukken voor u klaar in de studiezaal.

Voor het bekijken van een deel van onze collecie is het niet nodig de studiezaal te bezoeken, want daarvan kunt u online gratis scans aanvragen.

Hoe bereikt u ons?

Onze studiezaal is prima te bereiken met auto, fiets en openbaar vervoer.

Studiezaal

Studiezaal

1/3
Armin van Buren

Armin van Buren

2/3

Armin van Buren op de studiezaal van het Gelders Archief voor het televisieprogramma 'Verborgen verleden'

Depotkarretje

Depotkarretje

3/3