Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Banner op website van ICA: Internationale Archieven Week

Van maandag 5 juni tot vrijdag 9 juni 2023 is het Internationale Archieven Week (International Archives Week). In deze week vragen archieven en archivarissen jaarlijks aandacht voor hun werk en het belang van hun arbeid voor de maatschappij. 

Op vrijdag 9 juni 2023 is het Internationale Archieven Dag (International Archives Day). Op deze dag is het 75 jaar geleden dat archivarissen van de hele wereld de International Council on Archives (ICA) oprichtten. Dat gebeurde destijds, 9 juni 1948, onder toezicht van de UNESCO. 

Scannen van archiefstukken gebeurt bij veel archieforganisatiesWat doet de ICA? Een citaat van hun website:
"De ICA is van mening dat betrouwbaar archiefbeheer een essentiële voorwaarde is voor goed bestuur, de rechtsstaat, bestuurlijke transparantie, het behoud van het collectieve geheugen van de mensheid en toegang tot informatie door burgers. De International Council on Archives (ICA) zet zich in voor het effectieve beheer van archieven en het behoud, de zorg en het gebruik van van het mondiale archieferfgoed door vertegenwoordiging van archieven en archiefprofessionals over de hele wereld".

DE ICA organiseert deze jubileumweek verschillende webinars en online-activiteiten. Kijk voor meer informatie op de website van de ICA (Engelstalig). 

Weten hoe archieven wereldwijd aandacht besteden aan de Internationale Archieven Week? #ArchivesUnited op LinkedIn of Twitter  

Meer weten over de geschiedenis van het ICA? (Engelstalig) 

 

  

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal