Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Kabinet van de burgemeester van Arnhem

2138 Kabinet van de burgemeester van Arnhem

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Het archief
3. Correspondentie van gemeentesecretaris J.L.C. van Essen, 1899-1930
4. Koninklijk Huis
5. Lijst van burgemeesters
Inventaris
10. 1934-1941
1231 Aan de minister van Binnenlandse Zaken kenbaar gemaakte instemming van het College van Burgemeester en Wethouders en van de burgemeester als hoofd van de Politie met de aanbeveling van de commissaris van Politie om vertoning van gezagsondermijnende of zedenbedervende films met Sowjet- en Komintern-propaganda ook te verbieden voor besloten gezelschappen, zoals door communisten of hun sympathisanten beheerste Filmliga's, zogenaamde Kunstkringen of de Vereeniging van Vrienden van de Sowjet-Unie, die mede door het lokmiddel van de verboden film in Arnhem meer dan 1.000 leden telt, en daartoe de Bioscoopwet zo te wijzigen dat de overigens toch al zeer soepele Centrale Commissie voor de Filmkeuring ook beslist over niet-openbare filmvoorstellingen, 1938.
2138 Kabinet van de burgemeester van Arnhem
Inventaris
10. 1934-1941
1231
Aan de minister van Binnenlandse Zaken kenbaar gemaakte instemming van het College van Burgemeester en Wethouders en van de burgemeester als hoofd van de Politie met de aanbeveling van de commissaris van Politie om vertoning van gezagsondermijnende of zedenbedervende films met Sowjet- en Komintern-propaganda ook te verbieden voor besloten gezelschappen, zoals door communisten of hun sympathisanten beheerste Filmliga's, zogenaamde Kunstkringen of de Vereeniging van Vrienden van de Sowjet-Unie, die mede door het lokmiddel van de verboden film in Arnhem meer dan 1.000 leden telt, en daartoe de Bioscoopwet zo te wijzigen dat de overigens toch al zeer soepele Centrale Commissie voor de Filmkeuring ook beslist over niet-openbare filmvoorstellingen, 1938.
Openbaar:
1939
Datering:
1938

Kenmerken

Datering:
(1820) 1884-1949 (1958)
Auteur:
J.P. Vredenberg, K.J.W. Peeneman, G. Maassen
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal