Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Fotocollectie Overbetuwe

4301 Fotocollectie Overbetuwe

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
Auteursrechten en andere rechten
Openbaarheid en citeren
Archiefvormer
Geschiedenis van de collectie
Inventaris
Herveld, Homoet, Loenen
674 Vloedschuur aan de Schoolstraat te Herveld (1998)., 1998
Erfgoedstuk
4301 Fotocollectie Overbetuwe
Inventaris
Herveld, Homoet, Loenen
674
Vloedschuur aan de Schoolstraat te Herveld (1998)., 1998
Erfgoedstuk
Beschrijving:
Vloedschuur anno 1998 aan de Schoolstraat te Herveld. De eerste kadastrale vermelding dateert uit 1832 ('schuur en erf'). Eigenaar was de heer Jan Buddingh, landeigenaar te Herveld. Eind negentiende- begin twintigste eeuw zien we de bestemming veranderen in huis en erf. In 1920 was de eigenaar de bekende voerman / koopman Piet Frentz, die in de tegenoverliggende boerderij (Schoolstraat 4 ) een zand- en grindhandel exploiteerde.

Vloedschuren werden gebouwd om in tijden van watersnood over een veilige stalling voor het vee te kunnen beschikken. Deze schuren werden vaak geplaatst op een kunstmatige heuvel of op een hoger gedeelte van een boerderijterp.

De vloedschuur, gelegen aan de noordzijde van de N.H.kerk, heeft lange tijd leeg gestaan en dreigde in verval te raken. Het plan is om in het voorste gedeelte, grenzend aan de Schoolstraat, een aktiviteitenruimte voor de scouting en achterin een woning te vestigen.

De vloedschuur is een gemeentelijk monument (zie register Gemeentelijke Monumenten, gemeente Valburg, nr 203). De foto, gemaakt vanaf de Schoolstraat, toont de achtergevel (oostzijde) van de oorspronkelijke vloedschuur.Links een gedeelte van een haag die het terrein van de vloedschuur scheidt van de kerkelijke begraafplaats.
Zie ook codenummer 03.2900.03.022.
Datering:
1998
Plaats:
Herveld
Straat:
Schoolstraat
Auteursrechthebbende:
Onbekend
Uitleg auteursrechten:
Dit werk is vanwege auteursrechten alleen zichtbaar in de studiezaal van het Gelders Archief. Disclaimer
Collectie:
4301 - Fotocollectie Overbetuwe
Nummer:
4301 - 674

Kenmerken

Datering:
1512-2000
Categorie:
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal