Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Klooster Bethlehem bij Doetinchem

0314 Klooster Bethlehem bij Doetinchem

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Geschiedenis van het archief en de inventarisatie
3. De huidige toegang
4. Literatuur
Inventaris
5. Regesten
N.B. Alle door Sloet genummerde stukken, deels alleen in afschrift in het cartularium, plus enkele ongenummerde verwijzingen.
5.08. 1476-1500
654 Sweder van Doedynckwerden, richter van Doetinchem, lude Frederic van Baer en Ingrym Poesse, dat jonker Johan van Wisch en Margaretha, zijn echtgenote, bekennen aan proost Andries van Ampen, prior Adolph van Rijswijck en convent Bethlehem schuldig te zijn 8 enkel golden Rijnsche gulden jaarlijks uit het goed voir den Dijcke, gelegen in het kerspel van Doetinchem in het buurschap Oessell, half op pasen, half op St. Victor te betalen op straffe van peinding, waarna binnen 14 dagen die pande te beschudden. Terug te kopen elke golden gulden voor 16 golden gulden
0314 Klooster Bethlehem bij Doetinchem
Inventaris
5. Regesten
N.B. Alle door Sloet genummerde stukken, deels alleen in afschrift in het cartularium, plus enkele ongenummerde verwijzingen.
5.08. 1476-1500
654
Sweder van Doedynckwerden, richter van Doetinchem, lude Frederic van Baer en Ingrym Poesse, dat jonker Johan van Wisch en Margaretha, zijn echtgenote, bekennen aan proost Andries van Ampen, prior Adolph van Rijswijck en convent Bethlehem schuldig te zijn 8 enkel golden Rijnsche gulden jaarlijks uit het goed voir den Dijcke, gelegen in het kerspel van Doetinchem in het buurschap Oessell, half op pasen, half op St. Victor te betalen op straffe van peinding, waarna binnen 14 dagen die pande te beschudden. Terug te kopen elke golden gulden voor 16 golden gulden
Datering:
1486 november 3 (In den jaere ons Heren duesent vierhondert ind seesendetachtentich opten maenendach nae Sunte Martensdach in den wynter)
NB:
Het inventarisnummer is gelijk aan het regestnummer. Met twee notariële afschriften, de een door notaris Johan van Wisch, de ander door Bernardus Gryse, alias Moerbeck, van heer Wisch. En een register van ontvangsten, 19e-32e jaar uit dit goed.
Toegangsnummer:
0314 Klooster Bethlehem bij Doetinchem

Kenmerken

Datering:
1200-1611
Auteur:
I.A. Nijhof, J.J.S. Sloet, P.J.J. Moors, K.J.W. Peeneman
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal