Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Klooster Bethlehem bij Doetinchem

0314 Klooster Bethlehem bij Doetinchem

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Geschiedenis van het archief en de inventarisatie
3. De huidige toegang
4. Literatuur
Inventaris
2. Akten en brieven
N.B. Hierbij ook enkele andere soorten stukken. Het gaat hier om de door Sloet genummerde stukken, voorzover fysiek aanwezig (in ieder geval in de tijd van Sloet) en niet alleen als afschrifit in het cartularium.
2.07. 1451-1475
593 Oesswaelt, heer van Berg, dat aangezien proost Bethlehem een deel van erfnis en land in kerspel Genderingen in buurschap te Wychen bij en onder erfnis onze pastorie te Genderingen horend heeft liggen, waarvan ze met pastoor, her Engelbert van Bruecheze, met sommige percelen en stukken land, omdat het een onder het ander gelegen was voor ieder het zijne tot betere nuttigheid en een erfwissel hebben gedaan. Bethlehem gaf 3 schepel achter den Schutschalt, 2 schepel op den Hoghen Rocken tussen Johan Greven en Reyntken van Zeller, 1½ schepel op de Hoeghen Rocken en op die Biest, tussen Henrick Scherffs, 1 schepel beneven aan die Biest tussen Henrick Scherff en armen Terborg, 1 schepel aan eind van de Biest tussen Johan van Raesfelt en armen Terborg, en ontving 2 schepel bij de hoffstede tussen Bethlehem en Paidvordt, 1½ schepel bij Johan ter Wenghe tussen Bethlehem en Engelbert van Brueckheze, op Engelbert en arme Terborg, 2 schepel in den Lingenlinck tussen Bethlehem en Gerytden Korinhorst, op Bethlehem en Paidvort. Heer van Berg, als collator, en giften van zijn pastorie en kerk van Gendringen geeft, omdat wissel tot voordeel pastorie was, toestemming en medewerking, met behoud van rechten hem en de heerlijkheid, 1465 september 27 (In den jaere ons Heren duysent vierhondert vijffindtsesstich des neesten vridages na Sunte Mauriciusdaghe des helligen martelers).
N.B. Zie ook Cartularium (inv.nr. 976) 102.
0314 Klooster Bethlehem bij Doetinchem
Inventaris
2. Akten en brieven
N.B. Hierbij ook enkele andere soorten stukken. Het gaat hier om de door Sloet genummerde stukken, voorzover fysiek aanwezig (in ieder geval in de tijd van Sloet) en niet alleen als afschrifit in het cartularium.
2.07. 1451-1475
593
Oesswaelt, heer van Berg, dat aangezien proost Bethlehem een deel van erfnis en land in kerspel Genderingen in buurschap te Wychen bij en onder erfnis onze pastorie te Genderingen horend heeft liggen, waarvan ze met pastoor, her Engelbert van Bruecheze, met sommige percelen en stukken land, omdat het een onder het ander gelegen was voor ieder het zijne tot betere nuttigheid en een erfwissel hebben gedaan. Bethlehem gaf 3 schepel achter den Schutschalt, 2 schepel op den Hoghen Rocken tussen Johan Greven en Reyntken van Zeller, 1½ schepel op de Hoeghen Rocken en op die Biest, tussen Henrick Scherffs, 1 schepel beneven aan die Biest tussen Henrick Scherff en armen Terborg, 1 schepel aan eind van de Biest tussen Johan van Raesfelt en armen Terborg, en ontving 2 schepel bij de hoffstede tussen Bethlehem en Paidvordt, 1½ schepel bij Johan ter Wenghe tussen Bethlehem en Engelbert van Brueckheze, op Engelbert en arme Terborg, 2 schepel in den Lingenlinck tussen Bethlehem en Gerytden Korinhorst, op Bethlehem en Paidvort. Heer van Berg, als collator, en giften van zijn pastorie en kerk van Gendringen geeft, omdat wissel tot voordeel pastorie was, toestemming en medewerking, met behoud van rechten hem en de heerlijkheid, 1465 september 27 (In den jaere ons Heren duysent vierhondert vijffindtsesstich des neesten vridages na Sunte Mauriciusdaghe des helligen martelers).
N.B. Zie ook Cartularium (inv.nr. 976) 102.
Datering:
1465 september 27 (In den jaere ons Heren duysent vierhondert vijffindtsesstich des neesten vridages na Sunte Mauriciusdaghe des helligen martelers)

Kenmerken

Datering:
1200-1611
Auteur:
I.A. Nijhof, J.J.S. Sloet, P.J.J. Moors, K.J.W. Peeneman
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal