Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Familie Van Rhemen

0481 Familie Van Rhemen

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Onderdelen van het archief
3. Inventarisatie
Inventaris
1. Persoonlijk gedeelte
1.1. Geslacht Van Rhemen
1.1.14. Stukken betreffende een vicarie te Harderwijk en een prebende in het Agnietenconvent te Rhenen
1366 Stukken betreffende de vicarie Gloriose Virginis Marie et beati Theoboldi te Harderwijk (genummerd 1 t/m 20). Papier. 1 pak
N.B. Genummerd 1 t/m 20:.
0481 Familie Van Rhemen
Inventaris
1. Persoonlijk gedeelte
1.1. Geslacht Van Rhemen
1.1.14. Stukken betreffende een vicarie te Harderwijk en een prebende in het Agnietenconvent te Rhenen
1366
Stukken betreffende de vicarie Gloriose Virginis Marie et beati Theoboldi te Harderwijk (genummerd 1 t/m 20). Papier. 1 pak
N.B. Genummerd 1 t/m 20:.
Omvang:
pak
Tabstroken:
Aanstelling van Gherard Volkerus tot Vicaris der Vicarie door Wiltetus Pes c.s. Copie, 1495 april 7.
Uitspraak van den officiaal van de St. Pieterskerk te Utrecht, dat Jacobus Herberts door de wettige collatoren, Gerlacus Voet en Gerardus Voet, in het bezit der vicarie is gesteld, 1521 mei 11.
Begiftiging van Gherardus Voet, zoon van Johannes, met de vicarie door de wettige collatoren Johannes Voeth, zoon van Theodoricus en Johannes Voeth, zoon van Gerlacus. Copie, 1556 april 1.
Uitspraak van het Hof van Gelderland tusschen Gerit Voeth c.s. impetranten contra Gerardt Voeth den ouden, burgemeester te Harderwijk, met zijnen broeder, waarbij beide partijen gelijkelijk worden gerechtigd verklaard tot het vergeven der vicarie. Copie, 1602 october 15.
Accoord tusschen Albert Voeth en Concordia van der Ehem, weduwe van canselier Voeth, als moeder voogdesse van hare kinderen, en Derck Voeth. Origineel papier, 1615. april 20.
Institutie van Steven van Rhemen te Deventer ter schoole gaande, in het genot der vicarie door het Hof. Origineel, 1628 januari 15.
Uitspraak van het Hof tusschen Beerdt van Biessen, als oom van Henderick van Biesen C Gerart Voeth, waarbij impetrant beweert, dat Gerart Voeth zich zal onthouden de opbrengsten van de vicarie aan hem over 1627 te onthouden, waarbij aan impetrant het eerste default wordt verleend. Copie, 1631 december 9.
Schrijven van Albert Voet aan zijnen zwager Steven van Rhemen, burgemeester te Deventer o.a. inhoudende, dat de begeving bij tourbeurten gaat van 7 tot 7 jaren. Origineel, 1631 october 3.
Accoord tusschen Stephen Gerhard van Rhemen en Cornelis van Thyll over het confereeren der vicarie op den zoon van C. van Thyll. Origineel, 1647 maart 6.
Institutie van Johan van Spuelde te Harderwijk in het genot der vicarie door het Hof. Afschrift, 1647 juli 10.
Idem van Anthonie van Raelte te Deventer. Origineel, 1670 februari 12.
Opgave van kosten, aangewend ten behoeve van den heer van Rhemen, wegens institutie van de vicarie in 1669 door W. van Eyll te Arnhem. Origineel, 1670 februari 15.
Institutie van Stephanus Spitholt in het genot der vicarie door het Hof. Origineel, 1680 maart 11.
Verklaring van den rector te Deventer, Johan Munckerus, dat Daniel Hulst een vlijtig leerling is. Origineel, 1686 mei 16.
Verklaring van Stephanus Spitholt dat hij afstand doet van het genot van de vicarie. Origineel, 1686 mei 18.
Verklaring van Nicolaus Hulst te Arnhem, dat hij den zoon van zijnen broeder, Daniel Hulst, in de gereformeerde religie steeds opvoed. Origineel, 1686 october 23.
Institutie van Daniel Hulst in het genot van de vicarie door het Hof. Origineel, 1686 october 23.
Institutie van Gerhard Johan van Rhemen te Deventer (origineel) (Met eene opgave van de kosten), 1697 september 17.
Verpachting van de goederen der Vicarie door de collatoren aan Dries Gerritsen Nuck te Nunspeet. Origineel, 1709 september 30.
Institutie van Jacob Willem van Beek in het genot van de vicarie door het Hof. Origineel, 1739 april 25.

Kenmerken

Datering:
1252 - 1826
Auteur:
J.S. van Veen, A.P. van Schilfgaarde
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal