Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Op woensdag 24 januari bezochten bestuursleden en medewerkers van de Waterschap Vallei en Veluwe het Gelders Archief. Acht bestuurders en medewerkers maakten kennis met het werk en de collectie van het Gelders Archief. Algemeen directeur Fred van Kan, ook waterschapsarchivaris, en publieksadviseur Rosanne Rietveld trapten het werkbezoek af met presentaties over het werk en beleid van het Archief. Het Gelders Archief beheert de archieven van het Waterschap Vallei en Veluwe en haar voorlopers. 

IMG 6254

Daarna kregen de bestuursleden en medewerkers een rondleiding door het archiefgebouw. Onder meer de studiezaal, de scanruimte en de depots stonden op het programma. Ook lieten we een aantal bijzondere stukken uit onze collectie zien, waaronder een getekende kaart van de doorbraak van de Vlijmensche Dijk bij Heusden en Altena in de nacht van 29 op 30 december. De kaart laat de overstroming van het Land van Heusden en Altena zien. 30.000 mensen werden toen getroffen.

 Medewerkers Waterschap krijgen rondleiding door de depots

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal