Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

In Harskamp braken aan het einde van de Eerste Wereldoorlog stevige rellen uit, waarbij militairen aan het muiten sloegen. Vier jaar verveling, slapen in tenten en barakken, weinig ontspanning en ondermaats eten eisten hun tol. Maar ook Landweermannen in Apeldoorn waren bitter gestemd en veroorzaakten amok. In Gelderland waren honderd jaar geleden vluchtoorden, interneringskampen, smokkelhandel aan de grens met Duitsland, maatschappelijke ontwrichting enzovoorts. Meer dan voldoende om er een boek aan te wijden.

De Stichting Studiecentrum Eerste Wereldoorlog produceerde, samen met een groep auteurs en Geldere historische en heemkundekringen, een bundel met ruim dertig artikelen over Gelderland en de Eerste Wereldoorlog.

De commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje, ontving op woensdag 26 oktober het eerste exemplaar op zijn werkkamer in het Huis der Provincie. Daarna kwamen de samenstellers van het boek voor een verdere presentatie van het boek bijeen in het gebouw van het Gelders Archief.

Enne Koops, Henk van der Linden & Jos van Raan. Gelderland en de Eerste Wereldoorlog. Uitgeverij Aspekt, 2016. ISBN 9789461537522  

Adres
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem
(parkeerplaats aan de Mercatorweg)
  Telefoon
 Contact

Openingstijden studiezaal

Disclaimer
Privacy statement