Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

"Geweldige dag". Twee Brabantse dames bestellen tegen drieën een kopje koffie, vlak voor de sluiting van de open dag. Ze vertellen enthousiast dat ze de hele dag zijn gebleven, vanaf de opening om 10.00. Vrijwel alles hebben ze bezocht of gedaan: de rondleiding door de depots en de audiovisuele studio, een bezoek aan de demonstratie in de restauratie, de lezingen bijgewoond, de informatiestands van de historische verenigingen bezocht en de uitleg in de studiezaal gevolgd. Ze zijn onder de indruk van het archiefgebouw: "Zo'n modern gebouw en voldoende parkeerplaatsen!". De dames zijn verwoede genealogen. "Ik heb de tak van mijn man uitgezocht, nu ben ik begonnen aan de mijne", zegt een van de twee. "Mijn familie komt uit het Gelderse en dus moet ik vaker naar Arnhem". Even na drieën verlaten ze het pand, terug naar Grave en omgeving.

Slechterik of bevrijder?

275 bezoekers kwamen naar de open dag van het Gelders Archief. Dit aantal was mede te danken aan de bezielde inzet van de Ridders van Gelre van Omroep Gelderland, die onze open dag hadden gekozen voor hun Gelredag. De Ridders lieten hun aanwezigheid goed merken. Tijdens een van de lezingen entameerden ze een onverwachte discussie over de rol van stadhouder prins Maurits in Gelderland. Slechterik of bevrijder?

Tot aan de nok toe vol

De bezoekers kwamen van heinde en verre. Zelfs uit de omgeving van Kleve/Kleef hadden mensen de moeite genomen om naar ons te te komen. De rondleidingen waren volgeboekt en bij de lezingen zat het atrium tot de nok toe gevuld. De rondleiders merkten de belangstelling ook aan de vele vragen die het publiek stelde. "Toch eens goed kijken wat er met onze belastingcenten gebeurt bij het Gelders Archief", grapte één van de bezoekers. Die kans kreeg hij afgelopen zaterdag 15 oktober volop.

Het hijsen van de Gelderse vlag door de Ridders van Gelre

Het hijsen van de Gelderse vlag door de Ridders van Gelre

1/4
Rondleiding door de depots

Rondleiding door de depots

2/4
Rondleiding door de depots

Rondleiding door de depots

3/4
Gefascineerd door de enorme hoeveelheid archieven

Gefascineerd door de enorme hoeveelheid archieven

4/4

Adres
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem
(parkeerplaats aan de Mercatorweg)
  Telefoon
 Contact

Openingstijden studiezaal

Disclaimer
Privacy statement