Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Vorige week bezocht een Japanse tv-ploeg het Gelders Archief om opnamen te maken in het kader van een uitzending over filmster Audrey Hepburn. Publieksadviseur Miel Jacobs toonde enkele historische documenten aan de opnameploeg. Geregeld zenden Japanse tv-zenders items over de filmster uit, waarbij ook opnamen uit Arnhem te zien zijn.

Filmactrice Audrey Hepburn (1929-1993), die een Nederlandse moeder had, woonde na de scheiding van haar ouders in Arnhem. Hier maakte ze de Duitse bezetting en de geallieerde operatie Market Garden mee. Ze zat enkele jaren op de plaatselijke muziekschool. Om haar Engelse naam te maskeren gebruikte ze het pseudoniem Edda van Heemstra, afgeleid van haar moeders naam.

Hepburn voldoet aan een Japans schoonheidsideaal, zo verklaarde een lid van de cameraploeg de enorme populariteit van de filmster in het Japanse keizerrijk. De opnamen vonden plaats in één van de de stilteruimten van de studiezaal, zodat studiezaalbezoekers geen hinder zouden ondervinden. De tv-ploeg filmde later ook het huis waar Hepburn gedurende de oorlog in Arnhem woonde en de buste van de filmster op het Burgemeestersplein, gemaakt door kunstenaar Kees Verkade. 

 

 

Adres
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem
(parkeerplaats aan de Mercatorweg)
telephone  Telefoon
email  Contact

Openingstijden studiezaal

Disclaimer
Privacy statement