Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Algemeen directeur Fred van Kan is sinds kort voorzitter van de FIDA, het fonds van de International Council on Archives (ICA). Het fonds ondersteunt archiefdiensten en collega-archivarissen in ontwikkelingsgebieden en draagt bij aan projecten die variëren van het opzetten van nieuwe archiefdiensten tot het trainen van archivarissen en informatiespecialisten. Kortweg, het bevorderen van de professionalisering van archiefdiensten en archivarissen in minder bedeelde landen.

Sinds 2010 heeft FIDA materiële en niet-materiële hulp gegeven aan 28 projecten in Afrika, Zuid-Amerika, het Caribisch gebied, Zuidoost-Europa, Azië, het Midden-Oosten en de Pacific-regio. Wat spreek Van Kan aan in zijn nieuwe functie? "Je kunt bij FIDA met weinig geld veel bereiken in ontwikkelingslanden. De projecten zijn overzichtelijk en er kan snel een concreet resultaat behaald worden. De projecten die FIDA steunt zijn vaak een vliegwiel voor andere projecten in de regio die dan versnellen".

Van Kan is naast voorzitter van FIDA ook adviseur van het Afrika-programma van de ICA. Hij was tot begin september 2016 voorzitter van de Sectie voor Beroepsorganisaties en lid van het algemeen bestuur van de internationale archievenorganisatie.

Adres
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem
(parkeerplaats aan de Mercatorweg)
  Telefoon
 Contact

Openingstijden studiezaal

Disclaimer
Privacy statement