Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober vindt de Dag van de Arnhemse Geschiedenis plaats. Op verschillende locaties in Arnhem zijn er workshops, lezingen, rondleidingen en spellen waarmee je de stad beter leert kennen. Het thema dit jaar is ‘Eureka!’ en gaat over nieuwsgierigheid en over grote en kleine ontdekkingen, aldus de website van de Dag. 

Brand in de Arnhemse schouwburg, 1934Focus Filmtheater Arnhem vertoont tijdens de Dag van de Arnhemse Geschiedenis een korte historische filmcompilatie met beelden uit het Gelders Archief en het Instituut voor Beeld en Geluid. Focus schrijft daarover op zijn website:
"Het Gelders Archief beschikt over een rijkgevulde beeldbank met een grote variëteit aan filmmateriaal: familiefilms, polygoonjournaals, bedrijfsfilms, hobbyfilms. Uit dat materiaal stelden we speciaal voor de Dag van de Arnhemse geschiedenis een compilatie samen van beeldfragmenten waarin we Arnhem en omstreken in de eerste helft van de twintigste eeuw herkennen. Het oudste fragment dateert uit 1928, het jongste rond 1939". 

Het Gelders Archief stelde verschillende films beschikbaar voor de Dag van de Arnhemse Geschiedenis. Van de onthulling van het Lorentzmonument in Sonsbeek (1931) en de optocht van 700 jaar Arnhem tot de Vierdaagse in Arnhem (1938) en de brand in de schouwburg (1934).

Voor meer informatie zie de website van Focus Filmtheater Arnhem.  

Afbeelding: 
Brand in de Arnhemse schouwburg, 1934. Bron: Gelders Archief 1583-5572, Fotobureau Gazendam, Public Domain Mark 1.0 licentie, https://permalink.geldersarchief.nl/A5713FFFDC90474DB34DF96BEDDD01EA. 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal