Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Omslag van het boek over de genealogie van de familie Van den BrinkWaarom zoeken mensen hun familiegeschiedenis uit? Henk van den Brink, samensteller van het boek Genealogie Van den Brink, bezocht in het verleden een vriend die hem enkele afschriften van akten van de burgerlijke stand liet zien. Zijn nieuwsgierigheid was gewekt. Toen hij in de jaren zeventig voor het eerst een archief bezocht was Van den Brink definitief om: "Het zou - naar wat later bleek - voor mij niet alleen een nieuwe hobby worden, maar zelfs een nevenberoep". Hij bracht vele honderden bezoeken aan archiefdiensten, zo schrijft Van den Brink in het voorwoord van zijn boek over zijn familiegeschiedenis.

De oudst traceerbare Van den Brink kwam uit Huissen: Gijsbert van Brinck rond 1625. Van een latere Reinier van Brink bleef een zilveren schildje bewaard, dat hij in 1716 schonk aan het plaatselijk schuttersgilde, nadat hij het vogelschieten won. Hierop stond een huismerk van Reinier van Brink, dat de grondslag vormde voor het ontwerpen van een familiewapen voor de Van der Brinks. Het familiewapen is door de Nederlandse Genealogische Vereniging geregistreerd in haar register familiewapens. Het boek is rijkelijk voorzien van foto's. Naast stamboomgegevens komt de lezer allerlei achtergrondinformatie in het genealogische boek tegen, zoals over de geschiedenis van Huissen. 

In het Gelders Archief raadpleegde de auteur het Oud-Rechterlijke Archief Overbetuwe, Oud-Rechterlijke Archief Huissen en Malburgen en de Domeiadministratie van Huissen.

H.J.J.B. van den Brink. Genealogie Van den Brink. Resultaten van genealogisch onderzoek. Best, 2022. Eigen uitgave.
Belangstellenden kunnen het boek bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (€ 29,95 exclusief verzendkosten).

 

Meer Weblog artikelen