Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

AVAG-collectiebeheerder Carola van Dijk-Heeres in gesprek met ECAL-vrijwilliger Jan Knake en coördinator Ignas CoppensMedewerker AudioVisueel Archief Gelderland (AVAG) Carola van Dijk-Heeres bezocht afgelopen winter het Erfgoedcentrum Achterhoek Liemers (ECAL) in Doetinchem. Ze trof daar bevlogen vrijwilligers, die uitgebreid vertelden over hun werk en de plannen voor geautomatiseerde digitalisering van video’s. Ze vuurden verschillende technische vragen af op de AVAG-collectiebeheerder, die graag haar kennis deelde. 

Video set-up bij ECALVoor de coronacrisis bestond er al een nauwe samenwerking tussen oud-AVAG-medewerker Kerstjan Blaauw en de vrijwilligers van ECAL. AVAG bood de vrijwilligers de mogelijkheid om zelf, onder begeleiding, smalfilms uit de collectie van ECAL te digitaliseren in de AV-studio in Arnhem. Gedurende de coronapandemie lag deze uitwisseling van middelen en kennis stil. Nu de rust is teruggekeerd, is het tijd voor hernieuwde kennismaking.

AVAG en ECAL zetten het wederzijds contact graag voort. ECAL gebruikt graag de filmtafels en filmscanner van AVAG en AVAG hoopt in de toekomst de Video-2000-speler van ECAL in te zetten. Daarnaast vinden we het prettig om af en toe te overleggen over een juiste aanpak. Twee paar ogen zien meer dan één.

ECAL-vrijwilliger Jan Knake

Zo blijkt het belang van goede contacten in de regio tussen erfgoedinstellingen. Audiovisueel materiaal heeft zijn eigen specifieke uitdagingen. Met gedeelde middelen, zoals scanners, filmtafels en een koude kluis, kunnen we gezamenlijk meer kostbaar audiovisueel erfgoed veilig stellen. Bent u ook benieuwd wat we voor elkaar kunnen betekenen? De AVAG-collectiebeheerder maakt graag kennis! Stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om de mogelijkheden te bespreken.

Afbeeldingen:
Boven: AVAG-collectiebeheerder Carola van Dijk-Heeres in gesprek met ECAL-vrijwilliger Jan Knake en coördinator Ignas Coppens. Foto: ECAL-vrijwilliger Geert Kroes.
Midden: Video set-up bij ECAL.
Onder: ECAL-vrijwilliger Jan Knake.

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal