Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

decoratieve foto van een deel van het toetsenbordHoe staat het met de archivering van websites? Is het web vergeetachtig? Tijdens het 20e Nederlands-Duits Archiefsymposium richtten de organisatoren het spotlicht op de archivering van websites. Dat vindt plaats op donderdag 4 november en vrijdag 5 november in cultuurhistorisch centrum 'kult' (Kirchplatz 1) in Vreden (Duitsland) onder de titel: 'Het web vergeet niets? Stand van zaken en perspectieven van websitearchivering'. Het symposium is ook via streaming te volgen.

Programma

- Archiefwetgeving en duurzame digitale archivering
- Webarchivering tussen concept en uitvoering: waar staan de archieven?
- Webarchivering als opdracht
- Informatie van sociale netwerken
- Homepages en sociale media als onmisbare bronnen?

Dit is een selectie van ondewerpen die langs komen tijdens het sympsium. Dennis van Noort, adviseur informatiebeheer en toezichthouder van het het Gelders Archief, geeft een presentatie over 'Archiefwetgeving voor nieuwe uitdagingen: duurzame digitale archivering en gegevensbescherming'. Verder zijn er sprekers van de Koninklijke Bibliotheek (Den Haag), het Nationaal Archief, Stadsarchief Rotterdam, Stadsarchief Amsterdam, LWL-Archivamt für Westfalen (Münster, Duisburg), Stadtarchiv Münster en LWL-Institut für Westfälische Regionalgeschichte.       

De voertalen zijn Duits en Engels. De organisatoren zijn het LWL-Archivamt für Westfalen, Stadtarchiv Bocholt en Gelders Archief. 

Exacte programma 

Overige informatie en aanmelding (voor 25 oktober 2021) 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal