Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Asfalteren in de buurt van het Willemsplein (Arnhem) in 1953Wij beheren veel foto's van de Arnhemse fotograaf Dick (Dirk) Renes (1912-2000). Renes studeerde begin jaren dertig aan de voorloper van de Kunstacademie Arnhem. Al in de jaren dertig viel Renes op door zijn creativiteit. Hij legde de verwoesting van Arnhem in 1945 en de wederopbouw van de stad vast met zijn camera. Hij fotografeerde architectuur, interieurs en exterieurs van zakelijke en industriële panden en stadsgezichten. Renes was ook reclamefotograaf.

Klantenkring 

Renes was bekend door heel Nederland heen. Tot zijn klanten behoorden onder andere de gemeente Arnhem, Billiton, Daalderop, De Vries Robbé, betonfabriek De Meteoor, Hazemeyer in Hengelo (elektriciteitskasten), de Nato Taptoe en leveranciers van de kernreactor in Petten.

In het Biografisch Woordenboek Gelderland (deel 6) is een kleine biografie over hem gepubliceerd. Renes is ook opgenomen in de database van de RKD (Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis). 

Bekijk foto's van Renes in onze collectie.

We maakten een kort animatiefilmpje over de fotograaf Dick Renes.

 

 

Foto boven: Asfalteren in de buurt van het Willemsplein (Arnhem) in 1953. bron: 1501-04-18563, D. Renes, CC-BY-4.0 licentie, https://bit.ly/3clxl4z.