Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Portrettekening van Charles Dickens door Alexander Ver HuellWie is er niet opgegroeid met verhalen als A Christmas Carol en Oliver Twist? 150 jaar na zijn dood is de Engelse schrijver Charles Dickens (1812 - 1870) nog onverminderd populair. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende Dickens-festivals die jaarlijks ook in onze provincie worden georganiseerd. Hele straten worden omgetoverd in ‘Dickensiaanse’ stijl en bevolkt door allerlei types die rechtstreeks uit de Victoriaanse tijd zijn overgekomen.Kaartje voor het bijwonen van een bijeenkomst met Charles Dickens

De beroemde Gelderse tekenaar en schrijver Alexander Ver Huell (1822 – 1897) was tijdgenoot en tevens groot fan van Charles Dickens. In 1862 bezocht Ver Huell zelfs een voordracht van zijn “lieve goede Dickens” in Londen. Over dat bezoek maakten wij deze vlog.

De brieven, dagboeken en archieven van Alexander Ver Huell worden bewaard bij het Gelders Archief en zijn voor iedereen toegankelijk.
Bekijk het archief (of archieftoegang) van Alexander Ver Huell.

Afbeeldingen: portret van Charles Dickens door Ver Huell en een kaartje voor het bijwonen van een bijeenkomst met Charles Dickens, Gelders Archief, 2039-1159, A.W.M.C. Ver Huell, https://bit.ly/35ZfpZk