Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Rachel Westerveld werkt aan digitale toegankelijkheidWebsites van overheidsinstellingen moeten voldoen aan de criteria, die worden genoemd in het 'Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid' van 3 mei 2018. De overheid wil dat alle digitale overheidsvoorzieningen toegankelijk zijn voor mensen met een fysieke of mentale beperking. Publieksadviseur Rachel Westerveld checkte de digitale toegankelijkheid bij het Gelders Archief en sleutelde hard aan de verbetering ervan.

Waarom is de toegankelijkheid van digitale dienstverlening belangrijk?
"Iedereen, dus ook mensen met een beperking, moet zonder drempels toegang hebben tot onze digitale dienstverlening. Voor 23 september moeten overheidsinstellingen een toegankelijkheidsverklaring publiceren. Dat hebben we gedaan."

Wat heb je gedaan om de digitalte toegankelijkheid te verbeteren?
"Het was veel werk achter de schermen. Veel codewerk, zodat mensen die hulpprgramma's gebruiken gemakkelijk door de website kunnen navigeren of toegang hebben tot allerlei bronnen. Een voorbeeld hiervan is dat functionele afbeeldingen een alternatieve tekst hebben gekregen. Als je niet (goed) kunt zien, weet je zo als nog wat er op de afbeelding staat. Een ander voorbeeld is dat mensen nu beter met het toetsenborden door onze website kunnen navigeren."

Heeft het je veel tijd gekost?
"Het was een flinke klus. Een deel deed ikzelf, voor een ander deel hadden we de webbouwer nodig. De website voldoet nu aan vele critieria van het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid. En we werken verder aan een nog betere toegankelijkheid."

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring. Klik op het toegankelijkheidslabel om de officiële, volledig verklaring te bekijken.

Heeft u, ondanks de maatregelen die wij al hebben genomen, toch nog problemen met de toegankelijkheid van onze site? Of heeft u een vraag, verzoek of opmerking over digitale toegankelijkheid? Geef het aan ons door via ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..