Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Het werk van sommige collega’s blijft voor het publiek vaak onbekend. De inspanningen van onze behoudsmedewerkers zijn essentieel voor allen die genealogisch en historisch onderzoek doen op internet en in de studiezaal.

De collega’s van de sectie Behoud restaureren niet alleen, ze helpen op meer fronten mee om de historische documenten voor de eeuwigheid te bewaren en beheren. Ze assisteren bij interne verhuizingen, letten op de depothygiëne, brengen documenten voor bezoekers uit de depots naar de studiezaal en halen nietjes, elastiekjes en kunststoffen archiefbinders uit dossiers. 

Een goede, zuurvrije verpakking is een belangrijke voorwaarde voor het duurzaam bewaren van archieven. De behoudsmedewerkers zorgen daar ook voor. In 2015 verpakten zij meer dan een kilometer archief in zuurvrije omslagen en dozen (1115 m, ruim twaalf minuten wandelen!). Het leeuwendeel van deze forse kilometer bestond uit de 20e-eeuwse Handelsregisters en archieven van verschillende Kamers van Koophandel. Bovendien etiketteerden de collega’s van Behoud deze grote hoeveelheid dozen en omslagen.

In de eerste helft van 2016 verpakten de behoudsmedewerkers al bijna 630 meter.