Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Screenshot film van brand kaarsenfabriekSinds enige weken staan er nieuwe filmcollecties op onze website. Een willekeurige greep uit de recent gepubliceerde films.

Wielrenner Leo Peelen (1968-2017) won onder meer het Nederlands Kampioenschap baanwielrennen (onderdeel puntenkoers) bij de nieuwelingen en de zilveren Olympische medaille op de puntenkoers in Seoel. Zijn vader legde de wielrienner op film vast tijdens wedstrijden voor wielervereniging RETO in Arnhem. Ook zijn er beelden uit Elden te zien. 
Bekijk de filmcollectie Peelen

Eigenaar van een dierenspeciaalzaak Ben Polman filmde verschillende gebeurtenissen in zijn woonplaats Doesburg tussen pakweg 1975 en 1981. Het betreft onder andere de heropening van zijn zaak, recreatie op en hoogwater in de IJssel, zijn gezin en de plaatselijke brandweer.
Bekijk de filmcollectie Polman

Hoogwater rond de Praets en het uiterwaardengebied Meinerswijk in 1979 in Arnhem. Restaurantkelner J. de Visser, wonend in Malburgen West, legde het vast met een Super 8mm-filmcamera.
Bekijk de film van De Visser 

A. Schimmer filmde regionale gebeurtenissen in de periode pakweg 1978-1982 in en rond Zaltbommel, zoals carnaval, wielerwedstrijden, motorraces, een rommelmarkt, Bevrijdingsdag en een brand in een kaarsenfabriek. Enkele van zijn opnamen zijn gebruikt bij een regionaal nieuwsmedium.
Bekijk de opnamen van Schimmer 

Filmstill: 
Brand in de kaarsenfabriek De Toren aan de Toepadweg in Zaltbommel, 5 augustus 1980. Bron: Gelders Archief 4024-8-0001, A. Schimmer, CC-BY-4.0 licentie, https://bit.ly/39YDelF.