Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

In het laatste kwartaal van 2019 beoordeelden onze bezoekers onze dienstverlening via de tweejaarlijkse Kwaliteitsmonitor Archieven. Dat viel positief voor ons uit, zie een eerder bericht daarover. We hebben een aantal punten waarover onze bezoekers opmerkingen maakten onder de loep genomen.

-We willen graag meer archieven voor scannen op verzoek ter beschikking hebben.

Sinds 1 januari hebben we bijna honderd rechtsopvolgers en nazaten van degene(n) die in het verleden particuliere archieven in beheer hebben gegeven, aangeschreven om toestemming voor scannen op verzoek. Daardoor konden we al tientallen archieven extra beschikbaar stellen voor scannen op verzoek. We blijven hard werken om nog meer archieven beschikbaar te krijgen. Kort geleden publiceerden we een blog waarom we met scannen op verzoek harder willen lopen, maar soms niet kunnen.

-Soms zijn er scans van mindere kwaliteit. Kunnen jullie die niet opnieuw scannen?

Sommige scans van de Burgerlijke Stand en doop-, trouw- en begraafboeken zijn al wat ouder en hebben niet altijd de kwaliteit van de recentere scans. Als de tekst van een specifiek archiefstuk op een scan moeilijk te lezen is door onvoldoende kwaliteit, kunt u ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij bekijken dan of we het betreffende archiefstuk opnieuw scannen.

-Hoe zien we of een archief voor scannen op verzoek in aanmerking komt?Icoon Scanning on Demand

Bij een dossier- of archiefbeschrijving staat een special icoontje, dat aangeeft dat het betreffende stuk of dossier in aanmerking komt voor scannen. We onderzoek de mogelijkheid om per toegang te tonen welke stukken voor scannen op verzoek in aanmerking komen. Stukken jonger dan 110 jaar zijn hiervan uitgesloten vanwege de privacywetgeving.

-Wanneer gaan jullie permalinks gebruiken?

We overleggen met onze leverancier om het gebruik van van permalinks mogelijk te maken. Permalinks zijn permanente links die blijvend verwijzen naar dezelfde informatie. 

-Naslagwerken in de studiezaal.

We beschikken over een uitgebreide bibliotheek. We werken er hard aan om de titels online te krijgen. Omdat het een omvangrijke klus is, kan dat even duren. We informeren u op het moment dat dit karwei is afgerond. Tot die tijd zijn wij online beschikbaar voor uw vragen over en wensen voor inzage in boeken uit onze bibliotheek. De studiezaal is in verband met de coronacrisis tot nader order gesloten. Volg onze social media en website voor de actuele ontwikkelingen.

-Graag een fotostandaard in de studiezaal.

Er is een fotostandaard zicht- en beschikbaar gemaakt voor gebruik in de studiezaal.