Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

De Stichting Sonsbeek is, in aanloop naar de nieuwe Sonsbeek-tentoonstelling in 2020 (sonsbeek20>24), op zoek naar documenten en verhalen over eerdere Sonsbeek-tentoonstellingen. De stichting wil op deze wijze een nieuw Sonsbeek-archief aanleggen. Het is het eerste project, dat onder leiding van de nieuwe artistiek directeur Bonaventure Nkidung tot uitvoering komt. In een persbericht roept de Stichting Sonsbeek iedereen "in het bezit van foto's, bewegend beeld, (ego)documenten, objecten en andere memorablia (maar ook verhalen en herinneringen) van alle voorgaande Sonsbeek-edities" op, die te delen met de stichting.

Baanbrekend

'Sonsbeek' staat bekend als een baanbrekende kunsttentoonstelling, zowel nationaal als internationaal. De eerste vond plaats in 1949 en daarna volgden, aanvankelijk regelmatig om de drie jaar, maar na 1958 onregelmatige edities van dit kunstevenement. Met de oproep om verhalen en documenten te delen wil de Stichting Sonsbeek "een grote meerstemmige collectie van bronnen over de 70-jarige geschiedenis van Sonsbeek" creëren. Zo kunnen aldus, de stichting, komende generaties meer te weet komen over en in de toekomst beter onderzoek doen naar de Sonsbeek-tentoonstellingen en hun bijzondere verleden.

Bewaarmogelijkheden

De Stichting Sonsbeek gaat met het Gelders Archief overleggen welke bewaarmogelijkheden er zijn en op welke wijze de door haar verzamelde documenten in de collectie van het Gelders Archief kunnen worden opgenomen. Het Gelders Archief beheert reeds een aantal documenten en archieven van vroegere tentoonstellingen in Sonsbeek. 

Meer informatie over het archiefproject van de Stichting Sonsbeek.

Foto: Homage to Bladen, 1971 (Sonsbeek '71). Een opblaasbaar object en replica van een kunstwerk van de Amerikaanse kunstaar Ronald Bladen (1918-1988). Herkomst foto: bijlage bij persbericht van de Stichting Sonsbeek.