Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Boekcover Het Nederlandse meisjeViereneenhalve sterren en 151 klantreviews bij Amazon. Veel aandacht in de media. En goede verkoopcijfers in de Verenigde Staten. Robert Matzens Dutch Girl: Audrey Hepburn and World War II - in Nederland verschenen als Het Nederlandse meisje. Audrey Hepburn en haar tijd in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog - gaat over de oorlogsjaren van een van de meest geliefde filmsterren van Hollywood. Die bracht ze hoofdzakelijk door in Arnhem en Velp.

De auteur, een doorgewinterde nonfictie-schrijver, bezocht de studiezaal van het Gelders Archief, zegt publieksmedewerker Anthony Livius, die ook verschillende malen met hem correspondeerde. Matzens gebruikte enkele afbeeldingen uit de collectie van het Gelders Archief. Anthony Livius wees hem op enige bouwtekeningen van het grootouderlijk huis in Velp, waarvan de auteur een getekende reconstructie liet maken. Regelmatig is er belangstelling voor het verleden van filmster Audrey Hepburn. Japanse tv-ploegen bezochten het Gelders Archief meer dan eens om zaken te filmen, die met haar verblijf tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland te maken hebben.

De Volkskrant maakte een wandeling door Arnhem langs Audrey Hepburn-plekken en constateerde dat we in de talloze boeken en biografieën die over haar zijn gepubliceerd weinig aan de weet komen over haar oorlogsperiode. Het dagblad meent dat dat kwam doordat de filmster er in het openbaar vrijwel niets over los liet. Matzen brengt daar met zijn boek verandering in. 

Robert Matzen.Het Nederlandse meisje. Audrey Hepburn en haar tijd in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. The House of Books. Amsterdam, 2019.

 

Adres