Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Het Verhaal van Gelderland gaat over de geschiedenis van Gelderland: het hertogdom Gelre, het gewest Gelderland in de tijd van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en de provincie Gelderland. Het project wil de geschiedenis voor een breed publiek presenteren en beleefbaar maken. Onderdeel van het project is het samenstellen van een boek (of meer boeken) over de Gelderse geschiedenis voor Gelderlanders, toeristen en andere belangstellenden. 

Hoogleraar Gelderse geschiedenis van de Radboud Universiteit Dolly Verhoeven, projectleider en auteur, vertelt in onderstaande vlog geïnspireerd over wat het Verhaal van Gelderland precies inhoudt en wat archiefdiensten betekenen voor het 'Verhaal'. 

Het Verhaal van Gelderland is een initiatief van Erfgoed Gelderland, hoogleraar Gelderse geschiedenis Dolly Verhoeven, de Gelderland Bibliotheek en Omroep Gelderland. Meer informatie?