Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Sinds kort staan talloze foto's uit enkele honderden fotoalbums nieuw op onze website. Het gaat om foto's vanaf pakweg de tweede helft van de 19e eeuw tot ver in de 20e eeuw, die afkomstig zijn uit fotoalbums, die de voorgangers van het Gelders Archief, zoals het Gemeentearchief van Arnhem, door de tijd heen hebben verzameld of geschonken gekregen.

Allerlei onderwerpen

De foto's gaan over allerlei onderwerpen, gebeurtenissen, taferelen en voorwerpen. Ook bevinden zich foto's van documenten, posters en flyers in de albums. Ze zijn afkomstig van verschillende families, personen en organisaties, zoals gemeenten en bedrijven. De afbeeldingen zijn onder meer gemaakt in Arnhem, de omliggende gemeenten, andere plaatsen in Gelderland of zelfs verderaf in gelegen oorden, zoals Nederlands-Indië. 

Zo zijn er foto's afkomstig van het Gemeentelijk Gas-, Electriciteits- en Waterbedrijf Arnhem (GEWAB) en Gemeentewerken Arnhem aanwezig. Andere foto's hebben betrekking op de ramp door de hooswind in Eibergen (1927), de buitenplaats Hoogerheide (Oosterbeek, 1900-1920) en burgemeester en wethouders (Renkum, 1893). Om er maar een handjevol te noemen.

Auteursrecht

Niet alle foto's uit de albums zijn gepubliceerd op internet. Een ruim aantal foto's is in verband met het auteursrecht alleen in de studiezaal van het Gelders Archief te bekijken. 

Bekijk de foto's uit de albums

Foto's:
-links: Wethouder A. Hilhorst, 1893. Fotograaf B. Bruining. Gelders Archief 1523-570-0006, Public Domain Mark 1.0 licentie.
-rechts: Diaconessenhuis Arnhem, circa 1900. Gelders Archief 1523 - 545-0008, Public Domain Mark 1.0 licentie.