Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

1524 3263Op talloze manieren gebruiken bezoekers de gegevens en beelden uit de databanken en collecties van het Gelders Archief. Ze verwerken ze in boeken, artikelen, kranten, rapporten, werkstukken, blogs, vlogs, social media et cetera. Het mediabedrijf DPG Media doet onder meer met een serie (nieuws)websites onder de titel 'In de buurt'.

De websites 'In de buurt' informeren lezers over de plaats waar ze wonen. Daarnaast willen de websites amuseren. Zo bedient DPG Media met deze websites bijna dertig locaties in Nederland, waaronder de Gelderse steden Apeldoorn, Arnhem, Doetinchem, Ede en Nijmegen en de plaatsen bij de Randmeren. De website 'In de buurt' over Arnhem gebruikt vaak historische foto's uit de collectie van het Gelders Archief in nieuwsitems of infotainmentonderwerpen over de stad of de directe regio. Kijk maar eens op dit overzicht, waarin bijvoorbeeld de Rijnkade, oltimers, zwemmen of de Rosandepolder voorbijkomen. DPG Media is een Belgische media-onderneming, die onder andere de Gelderlander, de Volkskrant en het AD uitgeeft.

Het beleid van het Gelders Archief is er op gericht anderen met de gegevens en beelden in de collectie te laten ondernemen. In dit geval een mediabedrijf dat (nieuws)websites exploiteert. En omdatonze digitale onlinecollectie groeit, wordt de keuze steeds ruimer.

Foto: In de Buurt Arnhem gebruikte deze foto in een item over oldtimers. Bron: Gelders Archief 1524-3263, CC0 1.0 licentie.

Adres
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem
(parkeerplaats aan de Mercatorweg)
telephone  Telefoon
email  Contact

Openingstijden studiezaal

Disclaimer
Privacy statement