Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Foto van de presentatie in het woonzorgcentrum door medewerkers van het Gelders Archief

Foto van een medewerker van het Gelders Archief bij een scootmobiel

We hebben er beide voordeel van, zei vrijwilligerscoördinator Marga Roerdink van Insula Dei in Arnhem. Woonzorgcentrum Insula Dei Huize Kohlmann ontving gisteren circa veertig medewerkers van het Gelders Archief, liet hen kennis maken met het werk van de zorgorganisatie en bood hen een lunch aan. Als tegenprestatie deden de medewerkers een ochtend vrijwilligerswerk bij Insula Dei. 

Foto van medewerkers van het Gelders Archief in het woonzorgcentrumVoor de medewerkers van het Gelders Archief was het (werk)bezoek aan het woonzorgcentrum een onderdeel van de jaarlijkse personeelsuitstap. Het bezoek begon met koffie, een praatje met en een luisterend voor de oudere bewoners. Naast de vaste bewoners waren er ook familieleden aanwezig die hun, soms dementerende, verwanten bezochten. Na de koffie gingen de archiefcollega's aan het werk. Sommige medewerkers maakten postvakken en scootmobiels schoon en hielpen in de keuken met de afwas en het bereiden van de lunch. Anderen assisteerden bij een door het Gelders Archief gemaakte presentatie en quiz voor de bewoners met historische foto’s en dia’s uit de collectie.

Foto van de presentatie in het woonzorgcentrum door medewerkers van het Gelders Archief

Het Gelders Archief functioneert onder meer als gemeentearchief voor Arnhem en andere gemeenten in de omgeving. Met het presenteren van historisch beeldmateriaal uit de directe regio kan het Archief ouderen ondersteunen bij het ophalen van herinneringen en herbeleven van vroegere situaties.

%MCEPASTEBIN%