Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Streekhistoricus en natuurkenner Ruud Schaafsma uit Renkum schreef ons over kasteel Grunsfoort en Renkum het volgende: "Er is in oude rekeningen nog veel te vinden dat nog onbekend en niet onderzocht is. Veel van de oude rekeningen zijn wel gedigitaliseerd, maar de Middelnederlandse rekeningen zijn moeilijk te lezen als je daar geen ervaring mee hebt: 'het schrift is lastig en de taal is onbekend'. We willen die bronnen graag toegankelijker maken". Hij zoekt dan ook hulp van mensen met "historische belangstelling en doorzettingsvermogen".

Ruud Schaafmsa verzocht ons om bekendheid te geven aan een oproep voor belangstellenden voor een cursus 'lezen van oude archiefbronnen' (oud schrift) en om te helpen bij het toegankelijk maken van de door hem genoemde historische bronnen.

Opgave kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afbeelding: Slot Grunsfoort in 1638 (tekening uit 1853). Bron: Gelders Archief 1554 - 1505- S 267 jrg 19, https://bit.ly/2XSVWDX 

Adres