Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Medewerkers van het Regionaal Archief Zutphen op bezoek bij het Gelders ArchiefMedewerkers van het Regionaal Archief Zutphen (RAZ) bezochten gisteren het Gelders Archief voor een workshop video. Kerstjan Blaauw, projectmedewerker AudioVisueel Archief Gelderland (AVAG), vertelde in de inleiding wat video precies is, welke systemen en technieken er bij komen kijken en plaatste video naast film. Hij ging ook in op de historische videosystemen VHS en Betacam. 

Voor de RAZ-medewerkers lag de nadruk van hun interesse vooral in het workshopdeel over het digitaliseren van video's. Is het mogelijk of haalbaar om zelf video's te digitaliseren? Begrippen en merken als videoconverter, Canopus, Black Magic Intensity en Teranex kwamen aan bod.

Het doel van AVAG is het verwerven, behouden, beheren en beschikbaar stellen van AV-materiaal over de Gelderse geschiedenis én het bevorderen en geven van advies over kwalitatief goed AV-beheer in Gelderland. Deze workshop waarin kennis over videotechnieken wordt overgedragen valt daaronder.