Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Het Gelders Archief haalt een groot deel van de films en filmfragmenten van zijn website. Vanaf dit moment zullen deze alleen in de studiezaal beschikbaar zijn voor het publiek. Een interne werkgroep auteursrechten heeft na copyrightonderzoek van het bewegend beeldmateriaal geconstateerd dat deze films en filmfragmenten alleen in de studiezaal mogen worden bekeken.

Rechtszaak

Vorig jaar kwam de kwestie van auteursrechten op historische foto's in erfgoedbeeldbanken in een stroomversnelling. Erfgoed Leiden verloor een rechtszaak, die was aangespannen door een auteursrechthebbende. De zaak ging over het copyright op prentbriefkaarten uit de jaren veertig en vijftig in de Leidse digitale beeldbank.

De gevolgen van deze rechtszaak voor archieven en erfgoedorganisaties - vele haalden een forse hoeveelheid beeldmateriaal van hun website - kwamen volop in de media. We plaatsten daarover eerder een uitvoerig bericht op onze website.