Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Vier wethouders en de gemeentesecretaris van de gemeente Rheden bij een vitrine met archiefstukken in het Gelders Archief.Vier wethouders en de gemeentesecretaris van de gemeente Rheden bezochten vandaag het Gelders Archief. De archiefdirectie wil het gemeentebestuur van Rheden, dat deelneemt in de gemeenschappelijke regeling van het Gelders Archief, op de hoogte houden van haar beleid, de veranderingen in de archiefsector en toekomstverwachtingen over digitale archivering.

De aanwezige wethouders - Marc Budel, Ronald Haverkamp, Gea Hofstede, Dorus Klomberg - en gemeentesecretaris Hans Kettelerij luisterden aandachtig naar de uitleg van de directeuren Fred van Kan en Leo van Wijk. Ze stelden onder meer vragen over het vrijwilligersbeleid, de kosten van digitale archivering, vertoningsmogelijkheden van oude films in het openbaar, het e-Depot en het archiefbeheer bij de gemeente Rheden.

Vier wethouders en de gemeentesecretaris van de gemeente Rheden bij een vitrine met archiefstukken in het Gelders Archief

Het bestuurdersgezelschap sloot het werkbezoek af met een rondleiding door het archiefgebouw en een kijkje in de depots. De kleine gelegenheidstentoonstelling over Rheden, met onder meer ons oudste stuk, historische documenten over toerisme en Landgoed Middachten, kon de bezoekers wel bekoren.