Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Opnieuw zijn meer dan honderd archieven beschikbaar gekomen voor scanning on demand, het op verzoek scannen van archiefstukken. Het gaat daarbij om particuliere archieven en vele akten van verschillende notarissen uit de (0168) Notariële Archieven.

Onder de tientallen particuliere archieven die nu gereed zijn voor scanning op verzoek, bevinden zich enkele opmerkelijke bestanden. Een willekeurige greep:

- 0480 Familie Pieck, een geslacht van bestuurders uit het westen van Gelderland, onder andere ambtslieden van Beesd en Rhenoy. Dj Armin van Buuren zocht in dit familiearchief naar sporen van voorouders voor het tv-programma Verborgen Verleden.

- 1185 I.A. en P. NijhoffI.A. en P. Nijhoff, uitgevers in Arnhem, provinciaal archivarissen en kenners van de Gelderse geschiedenis.

- 2025 Arnhemsche Stoomsleephelling Maatschappij (ASM), legendarisch Arnhems scheepsbouwbedrijf, opgericht in 1889 en bijna negentig jaar later te gronde gegaan. 

Bekijk de lijst van meer dan honderd archieven die recent beschkbaar zijn gekomen voor scanning on demand.

We scannen geen stukken jonger dan 110 jaar in verband met geldende privacywetgeving (mogelijke privégegevens van nog levende personen). 

Foto: Luchtfoto van het ASM-terrein, 1978. Bron: Gelders Archief 1583 - 7978, CC0 1.0 licentie.