Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

102 organisaties ondertekenden het convenant van het Verhaal van Gelderland. Het Gelders Archief deed dat ook. Dat gebeurde op 16 januari  in het Huis der Provincie in Arnhem, waar een groot aantal organisaties vertegenwoordigd waren, evenals commissaris van de koning Clemens Cornielje en gedeputeerde Josan Meijers. Het convenant heeft de vorm van een middeleeuwse verbondsbrief met daaraan talloze zegels ter bekrachtiging van het document.

Het doel van het Verhaal van Gelderland is het beschrijven, breed presenteren en beleefbaar maken van de Gelderse geschiedenis. Het inititiatief voor dit project namen Erfgoed Gelderland, hoogleraar Gelderse geschiedenis Dolly Verhoeven van de Radboud Universiteit Nijmegen, de Gelderland Bibliotheek en Omroep Gelderland. Het project mondt onder meer uit in een serie boeken en het digitaliseren van lokale historische tijdschriften.