Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Tijdelijke studio van RTV-Arnhem in het gemeentehuis, uitzending op locatie, juni 2007De televisie-uitzendingen van RTV Arnhem, de lokale tv- en radio-omroep van Arnhem, uit de jaren 1992 en 1993 staan sinds vandaag online. De omroep startte op 28 december 1991 met uitzenden van tv-programma's. In de eerste uitzendingen stelde de omroep onder andere haar medewerkers voor aan het kijkerspubliek.

De online geplaatste beelden betreffen ongeveer honderd tv-uitzendingen. Per uitzending komen 5 - 10 onderwerpen aan bod. Het gaat onder andere om lokaal nieuws, kunst en cultuur, gemeentepolitiek en persoonlijkheden in de stad.

Het begin 

De 'Arnhemse werkgroep lokale radio en televisie' onderzocht vanaf 1982 de bestaansmogelijkheden van een lokale omroep. Aanleiding waren de plannen van het Arnhemse gemeentebestuur om een kabelnet in de stad aan te leggen. De Stichting Stadsomroep Arnhem (STA), een jaar later opgericht, moest onafhankelijke omroepprogramma's op radio en tv binnen in de Gelderse hoofdstad gaan organiseren. In december 1991 vond de eerste tv-uitzending plaats, een maand later gevolg door de eerste radio-uitzending. De stadsomroep was in haar eerste jaren van uitzenden ondergebracht op de locatie van Ruteck’s (hoek Grote Oord/Vijzelstraat) in de binnenstad.

Hoe vind ik de gearchiveerde tv-uitzendingen van RTV Arnhem?

Kijk hier en klik vervolgens op 'inventaris' (onder gevonden archiefstukken) en daarna op 'Televisieuitzendingen 1992 en 1993'. 

Foto: Tijdelijke studio van RTV-Arnhem in het gemeentehuis, uitzending op locatie, juni 2007. Gelders Archief 1501-01-6359. Fotograaf: Henri ter Hall, CC0-1.0 licentie.