Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Afgelopen dinsdagavond 8 januari bezochten acht leden van de Renkumse gemeenteraad het Gelders Archief. Ze kregen uitvoerig uitleg over het archiefwerk en -beleid door de directeuren Fred van Kan en Leo van Wijk. De raadsleden stelden talloze vragen, onder meer over de selectie van informatie, scanning on demand, het gebouw en de financiering van het archief. Na de uitleg over het werk kregen de raadsleden een rondleiding door het archiefgebouw. Het enthousiasme van de democratisch gekozen bezoekers was groot. Vooral archiefstukken en het opbergdepot voor kaarten en charters kon op grote interesse rekenen.

Het Gelders Archief functioneert onder meer als archiefbewaarplaats voor de gemeente Renkum, die deel neemt aan de gemeenschappelijke regeling 'regionaal historisch centrum Gelders Archief'. De burgemeester van Renkum, mw. Agnes Schaap, zit namens de gemeenten Rheden, Rozendaal en Renkum in het bestuur van het Gelders Archief.

Bekijk de vlog, die een impressie geeft van het werkbezoek van de Renkumse raadsleden.