Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

20181027 223137Het Gelders Archief is als derde geëindigd in de verkiezing Stuk van het Jaar 2018. Fotograaf en boegbeeld van de verkiezing Sacha de Boer maakte afgelopen zaterdagavond tijdens de Nacht van de Geschiedenis in het Amsterdamse Rijksmuseum de uitslag bekend. Het CBG ging met kattebelletjes uit de Belgische Opstand met de eerste plaats en de wisselbeker er vandoor. Onze Friese collega's van Tresoar veroverden de tweede plaats. De verschillen tussen de eerste drie waren klein, slechts enkele honderden stemmen.

Wij danken onze stemmers van ganse harte, want dit is het beste resultaat dat het Gelders Archief in de afgelopen vier verkiezingen van Stuk van het Jaar sinds 2013 heeft behaald. Aan de verkiezing in 2018 deden 44 archieforganisaties mee. Ons archiefstuk Doodskreet van een rebelse freule was een document met een dramatisch verhaal. Het was opvallend dat de drie topdrie-inzendingen geschreven documenten betrof, foto's of filmpjes vielen dit jaar niet in de prijzen.
En uiteraard: we feliciteren het CBG en Tresoar met hun mooie prestaties.
IMG 20181027 WA0009
Foto links: Bekendmaking prijswinnaar in de bibliotheek van het Rijksmuseum.
Foto rechts: de collega's van het Gelders Archief die meewerkten aan de Stuk van het Jaarverkiezing (v.l.n.r. Anthony Livius, Elio Pelzers, Franka Salomons, Ilse Nagelkerke). 

Bekijk een filmimpressie van de bekendmaking.

Adres
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem
(parkeerplaats aan de Mercatorweg)
  Telefoon
 Contact

Openingstijden studiezaal

Disclaimer
Privacy statement