Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Eén miljoen scans hebben we dit jaar al geproduceerd op verzoek van ons publiek. Sinds maart dit jaar schroefden we het aantal scans op verzoek (scanning-on-demand) fors op dankzij de aanschaf van twee nieuwe scanners en de aanstelling van nieuwe medewerkers. Op dit moment realiseren we gemiddeld zo'n 45.000 scans per week. Al met al een flinke stijging ten opzichte van 2017, toen we 385.000 scans op verzoek maakten.

NL AhGldA 2001 2089 0173 2

Welk document was het miljoenste stuk dat we scanden?

Het gaat om een pagina uit het wapenboek van de St. Joostenschutterij in Arnhem. De schutterij liet het boek vanaf het midden van de 17e eeuw tot 1785 bijhouden. In het wapenboek staan onder meer de personen genoteerd, die vanaf het einde van de 10e eeuw lid waren van schutterij. Het miljoenste gescande stuk is een afbeelding van het wapen van Johan van Brienen, deelnemer aan de schutterij en burgemeester van Arnhem. De rode eenhoorn steekt fraai boven het wapen uit. 

Sinds kort is het ook mogelijk om scans van stukken uit ruim honderd particuliere archieven aan te vragen. Hieronder bevinden zich onder meer verschillende huis-, familie- en bedrijfsarchieven.

Wilt u een (gratis) scan aanvragen?

Afbeelding: Gelders Archief 2001-2089.