Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

1534 1

Het EHRI (European Holocaust Research Institute) steunt het onderzoek naar de Holocaust door het bouwen van een digitale infrastructuur en het faciliteren van (menselijke) netwerken. Algemeen directeur van het Gelders Archief Fred van Kan maakt deel uit van de Advisory Board - de Adviesraad - van dit instituut, dat wordt gefinancierd door de Europese Unie. Van Kan wees er onlangs op dat het zoekportaal van het EHRI inmiddels verwijst naar vele historische bronnen over de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Zo geeft het EHRI-portaal op dit moment toegang tot 57 landenrapporten, informatie van 1.990 archiefinstellingen in 51 landen en tot 233.640 archivistische beschrijvingen van 556 instellingen. Hiertoe behoren ook de collecties van het Gelders Archief.

Bekijk het EHRI-portaal

Foto: Door de Duitsers in beslag genomen radiotoestellen voor de Joodse Godsdienstschool in Arnhem. De radio's waren opgeslagen in onder andere de synagoge. Gelders Archief 1534-1, W.S. Jaquet, CC-BY-4.0 licentie.